Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

L'agricultura ecol˛gica augmenta un 21,4% el nombre dĺhectÓrees conreades a les Illes Balears

realiment | 25 Febrer, 2010 10:56

 

Superfície
 
La superfície dedicada a l'agricultura i la ramaderia ecològica a les Balears s'ha incrementat un 21,4% l'últim any, en passar de 23.007 hectàrees conreades a les 27.924 actuals, el que suposa prop de 5.000 noves hectàrees que s'incorporen a la producció agrària ecològica.

Segons va assenyalar la consellera d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, l'augment d'hectàrees es tradueix en un increment del número de productors i elaboradors. La consellera va recordar que la producció agrària ecològica és un sistema de producció i elaboració de productes agroalimentaris d'"elevada qualitat nutritiva", i va indicar que els productes ecològics s'obtenen a partir de mètodes "respectuosos amb el medi i amb la salut”.

Amer va remarcar que “bona mostra del  futur que té la producció ecològica és l’interès  per part de productors i consumidors, que es tradueix en l’augment d’hectàrees conreades i la presència cada vegada més important d’aquests productes en el  mercat”.

 CBPAEAmer va donar suport, un any més, a les empreses de les illes que van participar a la fira "més important del món" de producció agrícola i ramadera ecològica, Biofach, que enguany va celebrar durant aquesta darrera setmana la seva vintena edició a la ciutat de Nuremberg, a Alemanya.

La consellera va acompanyar les set empreses agrícoles i ramaderes de les Balears que van presentar els seus productes en aquesta fira. Es tractava de les bodegues Can Majoral, Can Coleto, Oliver Moragues, Can Rich de Buscatell, Can Feliu i Es Verger. Aquest últim també va presentar el seu oli, mentre que també va participar donant a conèixer la seva carn l'empresa menorquina Econura.

Espanya disposava a Biofach d’un pavelló de 288 metres quadrats que acollia expositors de diverses comunitats autònomes, així com a organitzacions de productors. El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí va tenir present la forta demanda en productes ecològics per part del consumidor alemany, constituint el seu mercat una excel·lent oportunitat per als productes espanyols.

La fira, considerada com la primera fira mundial en l'àmbit dels productes ecològics i biològics, manté un creixement constant, comptant enguany amb una superfície de 160.000 metres amb dotze pavellons. En aquesta edició, el nombre de visitants professionals ha superat la xifra de 55.000 persones.

Font: BalearsNews.es

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIË: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris sˇn moderats per evitar spam. Aix˛ pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb