Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Aix˛ Ús Vida Cooperativa: Carta als consumidors

realiment | 09 Octubre, 2011 07:41

 

Reproduïm a continuació la carta que la cooperativa Això és Vida que ens proveeix de senalles de verdures ha enviat a tots els seus clients amb les novetats i pròximes convocatòries.

Estimats consumidors i consumidores responsables,

Ens dirigim a vosaltres per comunicar-vos les darreres noves; després d’haver participat a unes reunions amb els grups de consum Realiment i Puig de St.Pere i entenent que els temes tractats poden haver afectat a altres grups, s’ha convocat una reunió amb els pagesos de la cooperativa per xerrar de les crítiques i possibles solucions que varen sortir dels consumidors.

Els punts més importants destacats pels consumidors afectats han estat:

  • la falta d’informació des de la cooperativa
  • la baixa qualitat d’alguns productes, en concret: remolatxa, alls, faves, lletugues, bròquils, etc.. a les caixes de l’hivern.
  • el dubte de si compensa comprar la senalla respecte anar al mercat, ja que molts pensen que el fet de poder escollir el producte pot compensar més, sobretot en èpoques de l’any concretes

En resposta a les vostres demandes, us volem fer saber les nostres apreciacions.

Som conscients de la importància fonamental que té per al bon funcionament del nostre projecte la vostra confiança, les verdures passen per les nostres i les vostres mans, des de la terra a la taula. Assumim les nostres responsabilitats i demanem disculpes per les molèsties i malentesos que això us hagi pogut causar. La força del nostre projecte radica indiscutiblement en la confiança dels consumidors.

El tragí de la feina diària i l’esforç per aconseguir treure els productes amb una millor qualitat ens ha fet deixar de banda allò més important, el manteniment d’una bona comunicació amb els consumidors, imprescindible per a què es puguin entendre les nostres dificultats.

Respecte a la baixa qualitat dels productes, els pagesos assumeixen que haurien d’haver avisat a temps i afegeixen que cada vegada que un producte no estava en òptimes condicions s’han ajustat els preus de manera adequada. Som conscients que el problema és que si no hi ha una informació sobre tot això, vosaltres desconeixeu el procés i es provoquen queixes i malestars.

Els pagesos estan treballant durament per millorar la qualitat dels seus productes. Per part de la cooperativa seria inviable assumir una despesa per un control extern de qualitat del producte de tal manera que els pagesos prometen ser més exigents amb ells mateixos a l’hora de vendre els seus productes a la cooperativa.

Després d’haver reflexionat hem concretat algunes possibles solucions per millorar el nostre servei i adaptar-nos a les vostres inquietuds:

  • Avisar amb temps si hi ha una oferta d’un producte que es posarà a la caixa amb una menor qualitat.
  • Millorar la qualitat dels productes mitjançant el compromís dels pagesos de posar un filtre més exigent de qualitat dels seus productes abans de sortir de les finques.
  • Llevar els 2€ de gestió de la cooperativa, sense incrementar els preus, de tal manera que la caixa ara mateix dur 15 i 20€ de productes (de fet ja fa dues setmanes que esta en marxa).
  • Crear una senalla més petita de valor de 10€ per aquelles persones que viuen totes soles o que no consumeixen moltes verdures

Aquestes mesures suposaran un esforç enorme per l’economia de la cooperativa i per això us demanem que ens acompanyeu en aquest esforç, fent més sòlids els grups de consum, reprenent seriosament el compromís de fomentar el consum dels productes ecològics i locals que feu tots i totes a través de les nostres caixes.

Necessitem que com a mínim tots els grups arribin a tenir 10 unitats familiars que consumeixen setmanalment o bisetmanalment per tal de fer més efectiu el transport al vostre local.

Per ajudar-vos a aconseguir aquest objectiu hem pensat. Una altra idea és la d‘intercanviar feina per senalles, si hi ha algú que hi pugui estar interessat pot contactar amb nosaltres.

A nivell d’informació, des de la cooperativa sabem que és molt necessari millorar les nostres eines per tornar a apropar-vos al nostre camp. A través de la nostra pàgina web, correu electrònic, carta i jornades de feina a les finques intentem cuidar el fil que ens uneix.

Amb l’objectiu de mostrar-vos una part fonamental de la cooperativa, de manera transparent, hem pensat de fer la primera jornada, amb un especial èmfasi a la economia de la cooperativa, serà el 22 d’octubre a Son Durí, hi assistiran tots els pagesos per veure’ns les cares i començar una nova temporada amb la reunió d’ “Enllaç” a on voldríem, entre altres coses, fer conèixer més detalladament els números contables de la cooperativa per tal de donar-vos una imatge més transparent del projecte que esteu fomentant.

I les properes jornades seran:

  • 19 novembre Finca Binifela on farem un petit curs de compostatge.
  • 17 desembre Finca Son Ravanell on farem torró pel Nadal.
  • 28 gener Finca So n’Amengual on farem feines d’hort.

Gràcies pel vostre suport,

Vos mantindrem informats!

15-09-2011

Això és vida

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIË: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris sˇn moderats per evitar spam. Aix˛ pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb