Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Recollida i reuniˇ al NOU LOCAL

realiment | 22 Novembre, 2011 07:52


 

Avui dimarts 22 de Novembre tenim recollida i assemblea

Hora (NOVA!): A partir de les 20h

Lloc (NOU!): C./ Joan Crespí, 49. 

Si vols participar en el nostre grup de consum o vols saber més del què feim, vine a veure'ns o clica aquí.

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

Esther Vivas: ôEls grups de consum han de ser un element de transformaciˇ socialö

realiment | 10 Novembre, 2011 07:11

 


N'Esther Vivas, activista per l'agroecologia i el cooperativisme, va realitzar una conferència a l'Ateneu Popular de Palma el proppassat 27 d'Octubre. Sota el títol “els grans lobbies alimentaris. Supermercats vs cooperatives de consum agroecològic”, n'Esther Vivas va analitzar el funcionament del sector de la distribució alimentària a l'Estat espanyol i com s'ha anat concentrant en poques mans fins al punt de poder determinar què mengem cada dia. A una segona part, va introduir els grups i cooperatives de consum i va abordar els reptes que tenim en el futur.

 

 (Segueix)

Recollida al NOU LOCAL

realiment | 08 Novembre, 2011 08:19


 

Avui dimarts 8 de Novembre tenim recollida

Hora (NOVA!): A partir de les 20h

Lloc (NOU!): C./ Joan Crespí, 49. 

Si vols participar en el nostre grup de consum o vols saber més del què feim, vine a veure'ns o clica aquí.

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

La cooperativa d'energies renovables Som Energia arriba a Mallorca

realiment | 03 Novembre, 2011 08:33

 
Som Energia a Mallorca: cap a un grup de treball local

El proppassat 26 d'Octubre el vicepresident de la cooperativa Som Energia, Gijsbert Huijink, va realitzar la primera presentació de la iniciativa a Mallorca, al Centre Flassaders de Palma, organitzat per Amics de la Terra. Davant un públic nombrós (més de 70 persones) que sobrepassava les expectatives i ansiós per conèixer tots els detalls del funcionament d'aquesta nova experiència, Gijsbert va explicar els principals punts sobre la liberalització del mercat elèctric, les tarifes, el funcionament de la cooperativa i  els seus objectius. Finalment, va plantejar-nos la possibilitat de que nosaltres, la gent de les Illes Balears, ens facem sòcies i esdevenir així actors transformadors del model energètic insostenible que tenim.

Gijsbert va prendre el relleu a una intervenció anterior d'Alberto Fraile, qui ens va il·lustrar gràficament quin és el panorama actual a les Illes Balears: només el 0,24% de l'energia elèctrica és d'origen renovable (font: CAIB, 2009 [en PDF]), amb els conseqüents problemes ambientals i econòmics a mig i llarg termini que això suposa per a la nostra societat. Un altre problema és que les Illes Balears formam un mercat elèctric separat del de la Península. Per això, a hores d'ara, la cooperativa no ens pot vendre directament l'electricitat fins que no assolim un mínim de socis-clients. No obstant, davant els desafiaments, es fa encara més necessària la cooperativa Som Energia perquè els ciutadans, en termes d'igualtat, puguem realment incidir sobre la política energètica.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb