Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Les toxines dels transgŔnics apareixen a la sang de mares i fetus

realiment | 20 Abril, 2011 07:40

 

Un estudi publicat al març d'enguany i que ha fet públic la plataforma catalana Som lo que Sembrem mostra la presència a la sang de dones, dones embarassades, i fetus, de diferents toxines derivades dels cultius transgènics.  La toxina Bt (produïda pel blat de moro i la soja modificats genèticament) hi apareix amb una molt alta freqüència.

 

 (Segueix)

Recollida

realiment | 15 Abril, 2011 08:13


 

Avui 15 d'Abril tenim recollida

Hora: com sempre, a les 19h.

Lloc: Atenció! Ens hem mudat a un nou local. Es tracta del nou Ateneu Popular de Palma del carrer Missió, núm. 19

Si vols participar en el nostre grup de consum o vols saber més del què feim, vine a veure'ns o clica aquí.

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

Setmana de Lluita pagesa i contra els transgŔnics

realiment | 11 Abril, 2011 08:44

 

 

 

 

Calendari d’actes de la Setmana de Lluita Pagesa i contra els transgènics


Diu, 10 d’abril

Xerrada: La biodiversitat cultivada a Mallorca. (12:00, Diada Agricultura Ecològica, Porreres) Xerrada sobre la diversitat de varietats locals que es troben a Mallorca i la importància de les mateixes. Organitza:Associació de Varietats Locals de les Illes Balears

“Foto-Matón” AntiTransgènic. (Matí, Diada Agricultura Ecològica, Porreres) Fotomaton per solidaritzar-se amb les lluites pageses i contra els transgènics. Organitza:Safarnària, El Pastanago Negre

Taula rodona: L’experiència dels mercats ecològics. (13:00, Diada Agricultura Ecològica, Porreres) Taula rodona: L’experiència dels mercats ecològics a Mallorca Organitza: APEMA

Dll, 11 d’abril

Xerrada: Organitzem la producció per consumir localment i per la sobirania alimentària.

(20:00 Sala SACMA Carrer Bosch 5 – 1er, Manacor ) Joan Domènech ens explicarà l’experiència del baix camp en l’organització pagesa per tal de produir i consumir de manera local i sobirana. Organitza: Acte Unitari

 

 (Segueix)

V Diada d'Agricultura Ecol˛gica. 10 d'Abril a Porreres.

realiment | 07 Abril, 2011 08:00

 

 

La Diada d'Agricultura Ecològica s'ha convertit en pocs anys en un referent en el sector a nivell de tota Mallorca. Pagesos, elaboradors i consumidors tenen cita el proper diumenge 10 d'abril al centre de Porreres.

Enguany està prevista l'assistència de 70 estants, un 30% més que a l'edició anterior. Disfrutarem amb el tast de vins ecològics "showtasting", els pallassos BIO i la música en viu. Ens fascinarem amb els Al·lots de Llevant i els diversos tallers. Degustarem productes ecològics de tot tipus i dinarem sabent que el que menjam és 100% ecològic. Per què, això sí, si una cosa s'ha de destacar és l'exclusivitat d'aquesta fira!

Més informació i programació a www.apaema.net

 

 

De Schutter, relator especial de l'ONU sobre el dret a l'alimentaciˇ: L'agroecologia Ús la soluciˇ a la fam

realiment | 05 Abril, 2011 06:38

 


L'article d'avui convendria difondre'l i fer-lo conéixer a tots aquells escéptics sobre la possibilitat de que l'agricultura ecològica pugui alimentar la població creixent del planeta. Un informe ben documentat, seguint els mètodes científics i clarament desvinculat dels interessos de les grans transnacionals refuta aquella típica frase que hem escoltat molts dels convençuts de la necessitat de l'agricultura ecològica: "sí, tot això està molt bé, però com donarem de menjar a tot el món?". Idò bé, aquí teniu la resposta: menys químics i més coneixement. 

Font de l'article: www.economiasolidaria.org

 

Els camperols poden duplicar la producció alimentària en els propers 10 anys en regions crítiques mitjançant l'ús de mètodes ecològics, segons demostra l'últim informe de l'ONU. Aquest informe, basat en una exhaustiva revisió de la literatura científica més recent, advoca per una transició fonamental cap a l'agroecologia com a mitjà per incrementar la producció alimentària i millorar la situació dels més pobres.

"Els mètodes agroecològics són molt més eficaços a l'hora d'estimular la producció alimentària que els fertilitzants químics".

"L'agroecologia és un enfocament basat majoritàriament en el coneixement. Necessita polítiques públiques que donin suport a la recerca en agricultura i els serveis d'extensió participatius".
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb