Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

15% d'estalvi cooperatiu amb Realiment Coop.

realiment | 27 Desembre, 2010 08:12

 

 

 

Al menys 15% d'estalvi cooperatiu a Realiment Coop. 

Un dels avantatges, si no el major, de formar part del grup de consum cooperatiu Realiment és el de poder adquirir productes ecològics a preus més avantatjosos, a part d'altres avantatges de caire social i ecològic. Aquest avantatge és fàcilment mesurable perquè es pot observar la gran diferència entre els preus de venda del producte (PVP) que van al consumidor final i els preus als quals nosaltres obtenim els productes directament al productor i a l'engròs. 

Realiment Cooperativa

 

Aquesta diferència és el que s'anomena "estalvi cooperatiu". L'estalvi cooperatiu ens permet veure quin és el "benefici" econòmic o financer de participar a Realiment. A continuació, podeu veure els percentatges aproximatius d'estalvi cooperatiu que realitzam amb les compres a través de la cooperativa:

 • verdures i hortalisses: 15%
 • fruites: 25-50%
 • ous: 30%
 • cafè, cacau, sucre, panela, i altres de comerç just: 14%
 • Mel: 25%
 • llegums: 15%
 • herbes aromàtiques: 35%
 • seitan i tofu: 40%
 • pa: 20%
 • etc.

D'aquesta forma, l'estalvi cooperatiu de Realiment és de com a mínim el 15% però pot anar fins al 50% del preu de venda habitual. Si això t'interessa, si encara no ens coneixes i vols formar part del nostre projecte cooperatiu, clica aquí per saber-ne més.

 

 

Nofre Fullana: ôSi hi ha dĺhaver una sortida en lĺagricultura, serÓ amb lĺagricultura ecol˛gica i localö

realiment | 24 Desembre, 2010 07:32

 

 

 

Avui reproduïm l'entrevista que Mateu Morro va fer a  Nofre Fullana, tècnic d'APAEMA, vinculat al projecte Aforavila.com.

Font: http://s.coop/6lq (4/XII/2010)

 

Nofre Fullana és una persona amb iniciativa. Com a tècnic d'Apaema està al capdavant de moltes iniciatives i ens pot parlar del moment de l'agricultura ecològica.

D'on neix la vostra inquietud per l'ecologia i l'agricultura?

Som de Son Macià, de casa pagesa i la meva professió és la d'ambientòleg. A ca nostra vaig néixer entre sacs d'ametles i garroves i fins i tot teníem sequer d'albercocs.

la societat i el sistema que vivim és en crisi. Per això, hi ha gent que cerca altres alternatives. I de vegades ho fa amb èxit. És el cas, per exemple, dels grups de consum

 (Segueix)

QuŔ menjam? Mercuri i transgŔnics

realiment | 22 Desembre, 2010 07:18

 

 

La política estatal de transgènics la dicta Monsanto

El diari El País ha publicat aquest passat cap de setmana dues notícies que posen els pèls de punta. En primer lloc, dins l'operació de transparència que Wikileaks ha permès, ens hem adonat del doble discurs que fins ara tenia el govern en relació als transgènics. Mentre que públicament no mostraven cap opinió vinculant (s'ha de respectar la iniciativa privada, només és experimental, etc.), per l'altra banda s'aliaven amb EE.UU. per pressionar l'Unió Europea per a llevar els vets estatals al conreu de transgènics. La notícia la trobareu en aquest enllaç:

EE UU: "España nos pide que presionemos a Bruselas a favor de los transgénicos"

 • Los cables revelan la alianza entre EE UU y el Gobierno para defender los organismos genéticamente modificados.
 • La embajada medió a favor de Monsanto en contra de las posiciones de Comisión.
 • La legación vio a Garmendia como su aliada en el Ejecutivo.

Sobre aquest afer, l'Ecodiari es fa ressò d'aquesta notícia i de les reaccions de les organitzacions que sempre s'havien mostrat contràries al conreu i consum de transgènics a l'estat espanyol. Aquest és l'enllaç:

La política espanyola sobre transgènics l'ha dictada Monsanto

 • Segons es trasllueix de diverses revelacions de Wilileaks
 • Organitzacions ecologistes, de consumidors i pageses exigeixen que se'n prohibeixi el conreu
 • Arran de la informació publicada a El País, basada en dades de Wikileaks que evidencien una estratègia conjunta a favor dels transgènics dels governs d'Espanya i els EUA, Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, COAG, Plataforma Rural i CECU exigeixen que la política espanyola sobre organismes modificats genèticament (OMG) deixi d'estar controlada per les multinacionals i demanen una moratòria immediata del seu conreu a l'Estat espanyol.

 

 

 

Contaminació per ingestió de mercuri

En segon lloc, El País publica un reportatge inquietant sobre la contaminació de la cadena tròfica per mercuri i altres elements químics. El mercuri el trobam sobretot en els peixos, especialment els grans depredadors marins. L'article es basa en les investigacions empíriques i científiques sobre grans mostres de població. Però també hi ha altres formes de contaminació dels organismes com els parabens dels cosmètics o els ingredients dels protectors solars. El reportatge es pot llegir aquí:

Este pez tiene mercurio (y usted)

 • La contaminación del pescado cuestiona la recomendación de consumo regular.
 • Compuestos cotidianos afectan al desarrollo cognitivo o al sistema reproductor.

Recollida i assemblea

realiment | 21 Desembre, 2010 07:06


 

Avui 21 de Desembre tenim recollida i assemblea. Recordau de preparar les vostres comandes (senalles, pa, ous, etc.) i doblers.

ATENCIÓ als canvis de dia, lloc i hora! A causa de les dates festives que s'aproximen, hem hagut de canviar el dia i el lloc de recollida.

Hora: 19h30

Lloc: Carrer Oliver, 18A baixos. Barri de Son Espanyolet.

Si vols participar en el nostre grup de consum o vols saber més del què feim, vine a veure'ns o clica aquí.

Ens veiem allà!

 

Feliš Solstici d'Hivern a totes i a tots!

realiment | 20 Desembre, 2010 07:50

 

Stonehenge
 

 

En el solsticio de invierno, hacia el 21 de diciembre, la duración del día y la altura del Sol sobre el horizonte son mínimos comparadas con cualquier día del año. A partir de entonces, los días comienzan a alargarse lentamente, cada uno que pasa hay un poco más de luz. Por eso la Religión Antigua celebra el solsticio invernal como el retorno del Sol, tras su triunfo sobre las tinieblas. Por eso, durante estas fechas, era celebrado el nacimiento de los dioses solares, como Osiris, Dionisos, Mitra, etc., con la fiesta del "Nacimiento del Sol Invicto". Por esas fechas, se prendían hogueras para danzar a su alrededor, como símbolo de renacimiento y esperanza en la fertilidad futura. Se hacían treguas, sobre todas las disputas, y las gentes celebraban banquetes colectivos obsequiando a sus allegados. Aunque la Naturaleza parecía sumida en un sueño profundo, todos sabían que sólo dormitaba, que su quietud y silencio eran sólo aparentes, pues en su interior la Madre Tierra se estaba renovando, estaba fabricando la primavera.

¡Felicidades a todos! ¡Que la Diosa Madre, la Madre Tierra, nos traiga salud y prosperidad!

Chema.

 

 

 

 

1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb