Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Sa Compostera (III): NotÝcies d'Aix˛ Ús Vida

realiment | 27 Novembre, 2010 08:00

 

La cooperativa Això és Vida publica el seu tercer número de Sa Compostera, el butlletí de notícies. Aquí reproduïm les notícies més interessants.

Furgoneta de 2ª ma

Arrel de l’accident que va deixar la furgoneta d’Això és Vida K.O., ens hem vist obligats a comprar-ne una. Com que no ens concedien el préstec per a una nova, vàrem optar per una de segona mà i ja la tenim aquí! És una Iveco Daily molt gran i molt molt blanca... de moment.

 (Segueix)

Recollida i assemblea

realiment | 26 Novembre, 2010 07:02


 

Avui 26 de Novembre tenim recollida i assemblea. Recordau de preparar les vostres comandes i doblers.

Hora: com sempre, a les 19h.

Lloc: Al col·legi Eugenio López a la Plaça del Bisbe Berenguer de Palou o també popularment coneguda com a Plaça dels Patins.

Si vols participar en el nostre grup de consum o vols saber més del què feim, vine a veure'ns o clica aquí.

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

ExperiŔncies cooperatives (VIII): Ecogermen Sociedad Cooperativa de Consumo Ecolˇgico

realiment | 24 Novembre, 2010 09:10

 

Ecogermen

 

Ecogermen és una societat cooperativa de consum de Valladolid nascuda, inicialment com a associació, l'any 2003. El seu objectiu és promoure la producció i el consum de productes ecològics, sota criteris ètics i cooperatius, i de comerç just. També pretén incrementar la participació de les persones consumidores en tot el cicle de producció i distribució.

 (Segueix)

Jo accept NO canviar de sistema

realiment | 23 Novembre, 2010 08:11

Na Carol ens ha fet arribar una interessant presentació (vegeu abaix) que ens permet comprovar a quines contradiccions amb els nostres principis arribam quan acceptam participar i no qüestionar el sistema en el qual estam immersos. La presentació ens posa davant unes trenta i busques clàusules d'un contracte que acceptam tàcitament quan no volem canviar els nostres hàbits i costums dins el sistema.

Més d'un es pensarà que, malgrat totes les contradiccions, no hi podem fer res. Però, ans el contrari, hi ha alternatives! Tal com conclou la presentació, cada un dels nostres euros gastats representa un vot en el sistema econòmic. Segons com gastam/invertim els nostres doblers, optam per perpetuar el sistema existent o per canviar-lo.

Així, per als problemes ecològics, hi ha solucions com la que proposam des de Realiment Cooperativa. Però també hi ha alternatives a les finances especulatives (iniciatives de banca ètica com Colonya, Fiare o Coop57, vegeu aquí per a més info), les desigualtats de riquesa i poder (el comerç just i cooperatiu, vegeu aquí) o l'energia insostenible (iniciatives cooperatives de consum d'energia renovable, encara per arribar a les Illes).

 

 

 
Yo acepto

 

 

 

La invasiˇ dels transgŔnics. 27 de novembre al mercat ecol˛gic de Palma

realiment | 22 Novembre, 2010 09:38

 

MLT
 

 

El proper dissabte 27, al mercat ecològic de Palma, es durà a terme un taller per comprendre millor el problema dels cultius transgènics. L'activitat la realitzarà l'associació Mallorca Lliure de Transgènics. Més dades i informació de l'activitat les teniu suaquí:

Títol: la invasió dels transgènics

A càrrec de: Jordi López, Mallorca lliure de transgènics

Horari: 10:30-11:30 hores

Tipus d'activitat: explicació breu sobre la presència de transgènics en la nostra dieta, de la situació a Mallorca i de les alternatives:

  1. Què és un cultiu transgènics?
  2. Cultius transgènics autoritzats a la Unió Europea
  3. Problemàtica dels transgènics
  4. Presència dels transgènics a la nostra dieta
  5. Normativa sobre etiquetatge
  6. Situació a Mallorca

Lliurament de materials: full i adhesiu. No es necessari dur cap tipus de material.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb