Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Recollida

realiment | 29 Octubre, 2010 06:29


 

Avui 29 d'Octubre tenim recollida

Hora: com sempre, a les 19h.

Lloc: Al col·legi Eugenio López a la Plaça del Bisbe Berenguer de Palou o també popularment coneguda com a Plaça dels Patins.

Si vols participar en el nostre grup de consum o vols saber més del què feim, vine a veure'ns o clica aquí.

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

Agricultura ecol˛gica i varietats locals. Pros i contres des del punt de vista del productor i del consumidor. ConferŔncia al Centre Cultural Sa Nostra, Palma, 20 Oct, 19h.

realiment | 18 Octubre, 2010 06:13

Pebres

Agricultura ecològica i varietats locals. Pros i contres des del punt de vista del productor i del consumidor
 
Conferència a càrrec de l'Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) al Centre de Cultura de Sa Nostra de Palma, dia 20 d'Octubre a les 19h.
 
CICLE CUINANT GUSTOS QUASI OBLIDATS: RECUPERACIÓ DE LES VARIETATS LOCALS.
 
Hi participen:
  • Tomeu Perales i Biel Oliver, pagesos ecològics,
  • Jesús Alonso, membre d'un grup de consum autogestionat, i
  • Mateu Ginard, president d'APAEMA.
  • Modera: Lluís Amengual, ambientòleg.
 
Organització: Obra Social "SA NOSTRA".
Col·laboració: Associació de Varietats Locals de les Illes Balears, Associació de la Producció Ecològica de Mallorca (APAEMA), Slow Food Illes Balears i Unió de Pagesos de Mallorca.
 
 

 

Recollida i assemblea

realiment | 15 Octubre, 2010 06:59


 

Avui 15 d'Octubre tenim recollida i assemblea. Recordau de preparar les vostres comandes i doblers.

Hora: com sempre, a les 19h.

Lloc: Al col·legi Eugenio López a la Plaça del Bisbe Berenguer de Palou o també popularment coneguda com a Plaça dels Patins.

Si vols participar en el nostre grup de consum o vols saber més del què feim, vine a veure'ns o clica aquí.

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

Comerš just: quŔ Ús aix˛?

realiment | 07 Octubre, 2010 06:54

 

 

El comerç just és un concepte que a molts els és encara estrany. De fet, si ho pensam bé, quan parlam de comerç just implícitament feim referència a que existeix un comerç que és injust. I això existeix avui en dia? Quan anam a comprar al supermercat, no és una relació justa? No he acceptat jo, voluntàriament, els termes de la transacció que jo he volgut fer?

 (Segueix)

Els ramaders no ecol˛gics s'emprenyen amb el ciclista Alberto Contador

realiment | 04 Octubre, 2010 08:52

 

 

 

La setmana passada va sortir a la premsa el possible cas de dopatge del guanyador de tres Tours de França: Alberto Contador. La notícia va córrer com una bomba i el mateix ciclista va sortir a donar la cara a la premsa per explicar què havia passat, segons ell. Idò bé, a la roda de premsa va argumentar que va ser víctima d'una intoxicació alimentària per clembuterol - una substància prohibida per als esportistes - després de menjar carn adulterada. No obstant, aquesta substància també està prohibida per al consum animal destinat a l'alimentació humana. Generalment, el clembuterol s'utilitza per fer engreixar els animals i fer que la seva carn sigui més tova o tendra.

Així les coses, després de que Alberto Contador denunciàs la seva possible intoxicació alimentàia per menjar carn engreixada amb clembuterol, han sortit l'associació de ramaders (no ecològics) ASAJA i ha exigit una rectificació pública per denunciar un fet sense tenir proves fefaents. No obstant, segons indica Maties Salom a un article al DBalears, "dels 20 positius per clenbuterol detectats els darrers dos anys, la meitat s'han demostrat producte de contaminació alimentària". I això que només uns centenars de persones a tot l'Estat espanyol passen controls d'anàlisi de sang o d'orina! 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb