Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Ferran Aguilˇ sobre el mercat ecol˛gic de Palma: "Accions importants"

realiment | 28 Setembre, 2010 06:49

Article d'opinió de Ferran Aguiló al DBalears d'avui 28 de Setembre:

Foto Ibdigital.netNo tenc cap dubte que el mercat de productes ecològics, inaugurat dissabte a la plaça dels Patins, serà més útil i tendrà més impacte en la quotidianitat dels palmesans que, per exemple, el caríssim Palma-Arena. Un canal de venda directa entre consumidors i productors aporta qualitat de vida a ambdós i millora la ciutat amb una inversió pública mínima. També sé del cert que no és la panacea que acabi amb els problemes de la ciutadania.

Però les certeses se m'acaben quan pens quina valoració tendrà una acció com aquesta, si els electors no s'estimarien més la foto de Matas en bicicleta per un velòdrom malparit o la de Calvo per mig de patates i pebres i, fins i tot, si els seus promotors són capaços de treure pit per iniciatives com aquesta, talment el presumpte delinqüent i la seva cort d'aduladors tragueren per les obres tan desproporcionades com inflades de pressupost. A vegades pens que els actuals governants pateixen una espècie de síndrome d'Estocolm que els crea complexos davant de les accions dels que ens han segrestat l'orgull i els comptes públics. El temps i les urnes diran. 

Més reaccions a l'exitosa posada en marxa del mercat: Diario de Mallorca

Mercat ecol˛gic setmanal de Palma: ja Ús aquÝ!

realiment | 23 Setembre, 2010 08:59 

Al nostre lloc de reunió quinzenal, a La Plaça dels Patins (o Plaça Bisbe Berenguer Palou), acollirà des d'aquest dissabte 25 de Setembre el primer mercat ecològic de Palma promogut per la plataforma social que neix dels grups de consum Lligams i que, des del primer moment, ha estat recolzat per l'Associació de Producció Ecològica de Mallorca (APAEMA) i per l'Associació de Varietats Locals.

El mercat s'engega aquest dissabte amb la participació de 14 productors locals, un concert de música i un tast gratuït de productes ecològics.

 (Segueix)

Barri de Sants (Barcelona), 25 de Setembre, 2a Jornada de les Cooperatives.

realiment | 22 Setembre, 2010 07:48

 

 

 

Si per casualitat vos trobau a Barcelona, hi heu d'anar aquest cap de setmana o teniu algun amic o conegut interessat o sensible als principis cooperatius, no podeu perdre l'ocasió de participar a aquestes jornades al barri cooperatiu de Sants. 

A aquest barri de Barcelona hi ha un important moviment cooperatiu que intenta dur endavant els principis cooperatius a tots els àmbits de la vida quotidiana: el consum, el treball, l'habitatge i fins i tot a les necessitats veïnals del barri. Aquests pioners són la gent que forma el Projecte Barri Cooperatiu i que ha convocat a les cooperatives i entitats del barri a les Cotxeres de Sants per participar a la 2a Jornada de Cooperatives. Tot un matí dedicat al món cooperatiu del barri per tal de difondre la seva ràctica i seguir fomentant punts de trobada entre les cooperatives santsenques. 

Enguany es posarà especial èmfasi en la realitat de les cooperatives de consum, reivindicant la seva importància com una forma elemental d’autoorganització col·lectiva, que permet reapropiar-se del control sobre el que consumim mitjançant l’autogestió.

 (Segueix)

Recollida i assemblea

realiment | 17 Setembre, 2010 06:43


 

Avui 17 de Setembre tenim recollida i assemblea. Recordau de preparar les vostres comandes i doblers.

Hora: com sempre, a les 19h.

Lloc: Al col·legi Eugenio López a la Plaça del Bisbe Berenguer de Palou o també popularment coneguda com a Plaça dels Patins.

Si vols participar en el nostre grup de consum o vols saber més del què feim, vine a veure'ns o clica aquí.

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

Algunes impresions de lĺagricultura ecol˛gica a Franša. Per Miquel Serra.

realiment | 06 Setembre, 2010 07:14

 

Agrigulture Bio
 

 

Encara que no ho hagués cercat, maldament mai hagués estat interessat en l’alimentació sana i la cultura del
camp, hauria estat inevitable no sentir el contrast entre la nostra agricultura ecològica i la seva agriculture
biologique
. En termes d’expansió, presència, difusió, coneixements i recolzament, senzillament van més avançats que noltros.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb