Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Visita a Son Mut Nou, finca de recuperaciˇ de varietats locals

realiment | 30 Agost, 2010 18:16

 

 

Montserrat Pons i Boscana, ànima i promotor del banc experimental de varietats de figueres Son Mut Nou, a Llucmajor, ofereix una visita guiada a la finca.

Son Mut Nou és una finca experimental on la prioritat és la recuperació de les varietats locals o autòctones de les Illes Balears. El banc de varietats locals compta amb pràcticament 2000 figueres de 500 varietats diferents, de les quals la meitat són les les Illes. És, sens dubte, la major col·lecció del Mediterrani i una referència a nivell mundial. 

 

 (Segueix)

Els herbicides a base de glifosat tendrien un impacte sobre els embrions i la salut, segons investigadors argentins

realiment | 30 Agost, 2010 11:30

 

 

 

 

Un estudi* aparegut a la revista científica Chemical Research in Toxicology realitzat per investigadors argentins ha demostrat els impactes dels herbicides a base de glifosat sobre els embrions dels vertebrats, utilitzats sobretot en zones agrícoles. Aquest pesticida produeix malformacions en embrions d'amfibis i els seus efectes alerten sobre les conseqüències en humans, segons el doctor Andrés Carrasco, que ha estudiat l'efecte de l'agroquímic.

El glifosat és la principal matèria activa del conegut Roundup de Monsanto i és classificat per les autoritats europeescom a “perillós per al medi ambient” i els mitjans aquàtics. És igualment sospitós de ser un pertorbador endocrí.

* "Glyphosate-Based Herbicides Produce Teratogenic Effects on Vertebrates by Impairing Retinoic Acid Signaling". Alejandra Paganelli, Victoria Gnazzo, Helena Acosta, Silvia L. Lopez, and Andres E. Carrasco. Chemical Research in Toxicology, 9 Agost 2010. 

 (Segueix)

Recollida

realiment | 20 Agost, 2010 06:02


 

Avui 20 d'Agost tenim recollida

Hora: com sempre, a les 19h.

Lloc: Al col·legi Eugenio López a la Plaça del Bisbe Berenguer de Palou o també popularment coneguda com a Plaça dels Patins.

Si estàs interessat en conéixer-nos o saber més del nostre grup de consum, clica aquí

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

TransgŔnics? No, grÓcies

realiment | 16 Agost, 2010 06:50

 

Monsanto World
 

 

Vos convidam a llegir l’interessant article sobre aliments transgènics que ha escrit Marta Llompart, membre de Finestra al Sud-S'Altra Senalla, al número 19 de la revista COOPERANT.

Un transgènic o Organisme Modificat Genèticament (OMG) és un organisme viu que ha estat creat artificialment manipulant-ne els gens. Les seves característiques s’han alterat mitjançant la inserció de gens d’altres espècies que li aporten noves característiques heretables. Aquestes paraules, a priori tan tècniques i fins i tot asèptiques, amaguen una realitat plena d’ombres.

 (Segueix)

L'associaciˇ Lligams aconsegueix engegar un mercat agroecol˛gic a Palma

realiment | 13 Agost, 2010 08:15

 

Mercat de Palma
 

 

Com molts dels nostres membres saben, l'associació Lligams va impulsar fa ja uns mesos la realització d'un mercat setmanal ecològic a Palma. Aquest era un objectiu de Lligams inicialment fixat per a l'any 2011. Emperò, els esdeveniments han anat més ràpid que allò previst i finalment s'han aconseguit els permisos de Cort. El mercat es realitzarà els dissabtes dematí a la Plaça dels Patins (o de Berenguer de Palou), just davant el punt de trobada de Realiment els divendres vespre. Aquesta és una excel·lent notícia que servirà per complementar la senalla que rebem de la cooperativa i tenir la quantitat i varietat desitjada de productes ecològics i locals. Al mateix temps, farà possible una millor comercialització i el reconeixement dels pagesos ecològics de Mallorca. 

Podeu llegir la notícia al Diario de Mallorca:

Cort creará un mercado agroecológico los sabados en la plaza de los patines

Un certificado oficial, paradas homogéneas y dar buena imagen

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb