Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Recollida i assemblea

realiment | 29 Abril, 2010 22:35


 

Avui 30 d'Abril tenim recollida i assemblea. Recordau de preparar les vostres comandes i doblers.

Hora: com sempre, a les 19h.

Lloc: ATENCIÓ! El lloc de recollida ha canviat. A partir d'ara serà al col·legi Eugenio López a la Plaça del Bisbe Berenguer de Palou o també popularment coneguda com a Plaça dels Patins.

Ens veiem allà!

 


Mostra Realiment Cooperativa en un mapa més gran

Focax.com. La comunitat conscient.

realiment | 27 Abril, 2010 06:45

 

Focax.com
 

 

Acaba de néixer la xarxa social FOCAX. Es tracta d'una xarxa social que gira entorn de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental, que pretén agrupar a la comunitat conscient. Per comunitat conscient s'entén totes aquelles persones, grups i associacions amb consciència solidària i participativa. En aquesta xarxa tenen cabuda tots aquells que són conscients de la necessitat d'un món més just i sostenible. Focax és una eina lliure al servei de persones, grups i associacions amb consciència solidària i de col·laboració.

 (Segueix)

Consum agroecol˛gic, una opciˇ polÝtica. Per Esther Vivas.

realiment | 26 Abril, 2010 07:20

 

Esther Vivas

Esther Vivas (http://esthervivas.wordpress.com), de qui ja vàrem comentar aquí el seu llibre Del campo al plato, i l'entrevista sobre els hipermercats i el model de distribució actual, ens ha fet arribar un interessant article que ha publicat a la revista Viento Sur i on elabora una anàlisi i reflexió sobre el creixent nombre de grups, associacions i cooperatives de consum ecològic que han aparegut a l'Estat espanyol als darrers anys. Es tracta d'un article on es fan palesos algunes de les fortaleses i punts forts que representam per a dur endavant una transformació social i ecològica però també les dificultats i els punts de divisió que hi ha entre els membres i que dificulten el desenvolupament de les cooperatives. És per això que és un article de gran utilitat per a tots per ser conscients dels problemes i per poder-los afrontar amb major coneixement de causa. A continuació, el reproduïm íntegrament:

 

Consumo agroecológico, una opción política
Esther Vivas

Los grupos y cooperativas de consumo agroecológico son una realidad cada día más presente a nivel local. Aunque se trata de experiencias que, en cifras totales, suman a un número reducido de personas, demuestran que es posible llevar a cabo otro modelo de consumo que tenga en cuenta criterios sociales y medioambientales.

Estos colectivos agrupan a gente de un mismo territorio (barrio, ciudad…) con el objetivo de llevar a cabo un consumo alternativo, ecológico, solidario con el mundo rural, relocalizando la alimentación y estableciendo unas relaciones directas entre el consumidor y el productor a partir de unos circuitos cortos de comercialización. Estos núcleos se constituyen mayoritariamente en las grandes ciudades donde hay una mayor distancia entre consumidores y productores/campesinos y su formato acostumbra a ser el de asociación o cooperativa.

En el presente artículo llamaremos a estos colectivos: “grupos y cooperativas de consumo agroecológico”. A pesar de que muchos de ellos se auto-definen a favor del consumo de productos ecológicos, consideramos que su práctica cotidiana se inserta más en los principios de la agroecología, con una carga no sólo ecológica sino también social y política [1].

 

 (Segueix)

XVI Mostra Ecol˛gica i de Qualitat de Vida - Diumenge 25 d'Abril

realiment | 24 Abril, 2010 07:17

 

 

 

 

Jornada de feina a Son Amengual, 24 d'Abril, a les 9h.

realiment | 23 Abril, 2010 07:27

Això  és Vida
 
La cooperativa Això és Vida convida totes les persones que formen part activament d'un grup de consum responsable a participar a la jornada de feina a Son Amengual, Esporles, demà 24 d'Abril, a partir de les 9h.

La previsió de feinetes i l'horari per aquest cap de setmana és la següent:

- Arribada a les 9'00h.
- Berenar a les 11'00h.
- Finalització de la jornada 14'00h. (pels que volgueu quedar a dinar i si el temps acompanya, hi ha la possibilitat de fer un "picnic" per algun racó de la finca, ja que hi ha obres a la casa.)

Les tasques a fer són les següents:

 - Feines agrícoles
 - Preparació i sembre de cultiu d'estiu
 - Treure el fems dels animals (Cabres i somera)
 - Feines de conservació del patrimoni cultural
 - Recuperació de s'era de la finca

Es faran grups de 5 persones hi s'anirà rotant de tasca en tasca.

Animau-vos a passar un matí al camp! 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb