Realiment Cooperativa

Realiment.org - Grup de consum de productes sostenibles Creative Commons License

Pobles en transiciˇ a El Escarabajo Verde

realiment | 27 Febrer, 2010 08:32

El Escarabajo Verde

El programa El Escarabajo Verde de TVE ofereix aquest documental sobre com fer front a la dependència del petroli i dur a terme un model de vida més local i autosuficient. El programa ha escollit Mallorca perquè aquí es pot veure amb major facilitat la dependència dels combustibles fòssils i de l'exterior que tenim. Però també podem veure que algunes coses estan canviant. Al documental apareix la distribució de senalles per part de la cooperativa Això és Vida que ens reparteix a nosaltres també. 

Per veure el documental, clicau aquí

ExperiŔncies cooperatives (II): El Brot, cooperativa de consum ecol˛gic.

realiment | 26 Febrer, 2010 11:35

Cooperativa El Brot 

La Cooperativa El Brot, de Reus, va ser la primera que es va fundar a Catalunya, ara fa més de trenta anys. Dues o tres famílies que compartien l'ideari ecològic van decidir d'organitzar-se per comprar productes ecològics a pagesos de la comarca i a partir d'aquí s'hi va anar afegint gent. Al cap de tres anys van llogar un magatzem i, a poc a poc, han anat creixent. Actualment en formen part unes 120 famílies, i tenen un local al centre de Reus, on també venen productes al públic en general amb força èxit.

En aquest comerç s'hi pot trobar de tot per a l'alimentació i les necessitats domèstiques: productes frescos, làctics, pa i derivats, menjars preparats, productes d'higiene i cosmètica... La fruita i la verdura la compren a pagesos de la comarca, i si en necessiten més, s'adrecen a grans productors de les comarques de Lleida i de l'àrea de Barcelona. Durant l'estiu incrementen les vendes considerablement perquè hi van a comprar estrangers que fan les vacances a la costa Daurada i que estan acostumats a consumir productes ecològics, la majoria d'Alemanya i altres països del nord d'Europa, on el consum de productes ecològic està normalitzat.

 (Segueix)

Realiment a IB3 RÓdio: Divendres 26 a les 15h.

realiment | 25 Febrer, 2010 12:17

IB3 Ràdio
 
Demà divendres 26 de Febrer a les 15h, el programa Hem de Parlar d'IB3 Ràdio estarà consacrat al moviment dels grups i cooperatives de consum ecològic. Realiment hi serà present amb membres d'altres grups de Mallorca. Aquesta és una bona oportunitat per difondre el nostre projecte. No us ho perdeu!

L'agricultura ecol˛gica augmenta un 21,4% el nombre dĺhectÓrees conreades a les Illes Balears

realiment | 25 Febrer, 2010 10:56

 

Superfície
 
La superfície dedicada a l'agricultura i la ramaderia ecològica a les Balears s'ha incrementat un 21,4% l'últim any, en passar de 23.007 hectàrees conreades a les 27.924 actuals, el que suposa prop de 5.000 noves hectàrees que s'incorporen a la producció agrària ecològica.

Segons va assenyalar la consellera d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, l'augment d'hectàrees es tradueix en un increment del número de productors i elaboradors. La consellera va recordar que la producció agrària ecològica és un sistema de producció i elaboració de productes agroalimentaris d'"elevada qualitat nutritiva", i va indicar que els productes ecològics s'obtenen a partir de mètodes "respectuosos amb el medi i amb la salut”.

Amer va remarcar que “bona mostra del  futur que té la producció ecològica és l’interès  per part de productors i consumidors, que es tradueix en l’augment d’hectàrees conreades i la presència cada vegada més important d’aquests productes en el  mercat”.

 (Segueix)

ExperiŔncies cooperatives (I): Mespilus, cooperativa de consum ecol˛gic

realiment | 19 Febrer, 2010 22:24

Amb la voluntat de conéixer més experiències cooperatives de consum ecològic, analitzarem algunes d'aquestes per aprendre quines han estat les seves formes de desenvolupament. Avui presentarem el cas de Mespilus SCCL (Societat Cooperativa Catalana Limitada). Mespilus és una cooperativa de consumidors i usuaris que ofereix als seus socis productes alimentaris de caràcter ecològic, artesanal i solidari, així com serveis relacionats amb la salut per al consum directe d’aquests i de llurs famílies, i desenvolupa les activitats necessàries per a una major informació, formació i defensa dels drets dels consumidors i usuaris.

Xavier, president; Marion, que s’encarrega de la facturació; Marc, vocal de compres, i Ferran, secretari, són algunes de les persones sòcies promotores d’aquesta cooperativa de onsumidors, amb seu al Poble Nou de Barcelona. Ens comenten diversos aspectes relacionats amb la posada en marxa i l’activitat de la cooperativa.

 

 (Segueix)
1 2 3  SegŘent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb